Ziya Eren Spor Lisesi

Telefon : 0 434 228 32 63
Belgegeçer : 0 434 228 32 63
WEB https://bitlisziyaerensporlisesi.meb.k12.tr
Adres : Beş Minare Mah. Ahmet Eren Bulvarı Ziya Eren Spor Lisesi NO 328 Merkez / Bitlis
VİZYON : Öğrencilerimizin; çağdaş anlayış içerisinde bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi kullanabilen, kalıcı, istenilen ve örnek davranışlar geliştiren, spor anlayışına bağlı, ahlaklı, sporu bir uğraş değil de bir kültür, bir felsefe kabul eden, sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek, toplumsal sorunlara duyarlı, okuyan, araştıran, teknolojik yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, sürekli kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazanarak takım ruhu ile hareket edebilen, yükseköğretim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, yarışmalarda okulumuzu başarıyla temsil edebilen, etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
MİSYON : Anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen, aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanan; öğrencilerini yüksek öğrenim kurumlarına hazırlayan ve onların topluma aktif uyumunu sağlayan, mutlu, üretken, çağdaş, sosyal–kültürel-bilimsel alanlarda çalışmalar yapan, kendine güvenen kişiler olarak yetiştiren; ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran ve onların uluslararası yarışmalara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlayan, okul sporlarının gelişmesine destek veren, diğer spor kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek için varız.
BAŞARILAR : İlimizde düzenlenen futbol, voleybol kız erkek, Hentbol kız-erkek, Masa tenisi Kros Basketbol, Güreş, Kayak İl birinciliği grup ve Türkiye finallerinde dereceleri bulunmaktadır

Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
Saatler :
Servis : Şehir içi Servislerle sıklıkla yapılmaktadır.
Ulaşım : Şehir içi Servislerle sıklıkla yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 9 km Tatvan yolu üzeri Bitlis Eren Üniversitesine 500 metre uzaklıkta
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : İlimizde düzenlenen futbol, voleybol kız erkek, Hentbol kız-erkek, Masa tenisi Kros Basketbol, Güreş, Kayak İl birinciliği grup ve Türkiye finallerinde dereceleri bulunmaktadır
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Okulumuz 2015/2016 eğitim öğretim yılında Tübitaka 7 proje sunmuştur.